maandag 23 juli 2012

(weer) 12 weken medicatie

Hallo allemaal,

leuk dat iedereen nog mee leest! Dat betekent echt veel voor mij. Het valt allemaal niet mee, maar ik ben ondertussen in week 12 met de behandeling. Dat betekent dat 1 fase van 12 weken bijna klaar is. Daarna beginnen weer 12 weken met dezelfde medicatie. Maar ik kan al zeggen dat ik 12 weken heb gehad en dat is ook wel lekker :)

Het gaat naar omstandigheden goed. Ik merk aan mezelf dat er een bepaald doorzettingsvermogen is gekomen dat ik de dagen wel door kom. Op de 1 of andere manier is het ook zo dat ik gewoon weet dat ik de tijd niet sneller kan laten gaan en dat ik gewoon door deze periode heen moet. Het heeft even geduurd, en het lukt me nog niet altijd, maar ik leg me erbij neer en dan gaat het ook wel. Ik merk dat verzet, tegen klachten die bij de behandeling komen kijken, geen zin heeft. Dan ga je alleen maar piekeren en dat levert ook niks op. Ik merk dat luisteren naar mijn lichaam het belangrijkste is. Soms heb ik opeens even energie en dan ga ik een stuk wandelen, en soms ben ik erg moe en dan ga ik gewoon lekker slapen. Verder voel ik me nog vaak genoeg niet lekker of rot, maar toch gaan die buien ook elke dag weer over. Ook dat ik nu 12 weken door moet met de medicatie, heb ik meer zoiets van: laat maar komen, ik kan het handelen :) dus daar ben ik blij om. Daarbij krijg ik steun van familie en vrienden en als ik het kan, ga ik altijd iets leuks doen. Ook besteed ik mijn tijd aan een thuisstudie. Daarbij lees ik ook regelmatig mee op het lymenet forum of ik nog andere mensen kan helpen met de dingen die ik weet over lyme. Ik vind het vooral belangrijk om positief te blijven, toch op de 1 of andere manier hoop te hebben. Klinkt stom, maar negatieve gevoelens zijn er zeker, maar als je dan toch weer even dat positieve gevoel hebt, dan weet je gewoon dat je daarna moet luisteren.

Ik heb dan ook zeker hoop op dat ik meer momenten ga hebben dat ik mij goed ga voelen! Daar ga ik gewoon voor :) Op naar de volgende 12 weken.

Liefs
Shannon

5 opmerkingen:

 1. Bijna 12 weken, super :)! Je doet het goed, ik ben trots op je besty :-*.
  *en als je je even rot voelt, denk dan eventjes aan Ant & Seb ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Shannon.. Je bent al een eind op de goede weg! Luisteren naar je lichaam is altijd belangrijk!! Ga zo door! Jij komt er wel! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 12 weken erop zitten en op naar de volgende!! Heel veel sterkte en succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel succes en op naar herstel!

  Het klinkt al iets beter, je huidige bericht, dan de vorige..
  Heb ik daar een beetje gelijk in..?

  Groetjes!

  Hayley

  BeantwoordenVerwijderen