woensdag 28 augustus 2013

Spannend! Opnieuw getest!

Het waren echt zware weken. Ik had ontzettende last van eczeem. Op een agressieve manier werden er allemaal gifstoffen mijn lichaam uitgestoten. Schijnbaar had mijn lichaam geen zin meer in rotzooi in mijn lichaam. Jeuk, ontstekingen, wondjes die telkens weer open gekrabt werden. Juli en augustus waren geen fijne maanden dit jaar. En ik stel me niet graag aan, maar dit was echt pijnlijk. Ik had absoluut hulp nodig, maar ik heb lang geweigerd op naar de dermatoloog te gaan. Ik was ervan overtuigd dat zij niet mijn huid zouden dicht krijgen. In 2007 is ze het ook niet gelukt een einde eraan te maken. Wat zou er nu anders zijn? Toch moest ik eraan geloven om te gaan. Ik voelde me echt een zombie, mijn luchtwegen deden pijn, ik kon niet meer goed ademen en wilde eigenlijk de hele tijd slapen of liggen. Op het Lyme forum is veel steun te vinden en zo tipte me iemand een goeie dermatoloog. Ik had echt zo'n gevoel dat ik wel moest gaan, want uit zichzelf ging dit niet weg. En wat ben ik blij dat ik gegaan ben! Na een uitgebreid consult besloot de arts te gaan kijken waar het vandaan kwam, en ook nog eens medicatie te geven om meteen de allergische reactie te stoppen. Ik mocht kiezen of ik hormoonzalf wilde. Dat wilde ik natuurlijk liever niet, maar ik nam wel de mildere zalven waar je hetzelfde resultaat mee kan bereiken. Alles uit mijn verleden werd meegenomen en er werd 2 keer bloed afgenomen. Ik wacht nog op deze uitslagen. Één uitslag is wel al binnen: ik heb een vitamine D tekort. Dat heb ik al eens eerder gehad en daar heb ik nu druppels voor. Ook kreeg ik wat homeopathische poeder en druppels om alles in de darmen eens goed te reinigen. Ik denk dat dit voor mij heel belangrijk is, want ik heb natuurlijk bergen medicatie gehad én mijn allergie voor van alles.

De allergie medicatie sloeg heel snel aan. Ik kan weer fatsoenlijk ademhalen en mijn huid is voor 90% al genezen! Ik sta er echt van te kijken dat ik in 1 keer goed zit, wat betreft medicatie en zalf! Ik kan niet uitleggen hoe gelukkig ik ben dat ik wat dingen zelf kan doen! En dat ik me niet meer zo beroerd voel, is echt een bevrijding.

Ik ben echt heel benieuwd naar de uitslagen van de bloedtesten. Er wordt getest op Lyme, Ehrlichia, herpes en Pfeiffer. Schijnt dat deze vaak samen hand in hand gaan. Ik ben super blij dat er weer getest wordt op Lyme en Ehrlichia. Stel je eens voor: ze zijn negatief! Dan ben ik volgens mij Lyme vrij. Beetje onwerkelijk nog allemaal. Het enige wat ik nu kan zeggen, is dat ik me eigenlijk nu best goed voel. Ik twijfel er een beetje aan of Lyme helemaal weg kan gaan, daar zijn de meningen namelijk over verdeeld. Mijn arts schat mijn behandeling nog in op een half jaar tot een jaar! Dat is wat mij betreft niet meer lang. Natuurlijk heb ik reden om sceptisch te zijn, omdat ik dit vaker heb gehoord en heb ik zo'n 20 artsen gezien in mijn leven, als het er al niet meer zijn! Maar het voelt anders: ik voel me beter :)

Ik ben trouwens nu helemaal niet meer zo bang met bloedprikken. Ik heb het nu al vaker gedaan en eigenlijk stelt het helemaal niet veel voor! Ik word ooit nog eens de bloedprik-champion :D

Want ergens schijnt die zon, daar ben ik van overtuigd :)

~Niets van wat ik gehad heb,
is meegenomen, is meegekomen,
is in me opgenomen, bijgebleven~

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig weer een positieve blog! Super dat je je weer beter voelt!! Ben benieuwd naar de uitslagen vd testen.
    Weet je trouwens wat goed helpt bij angst voor bloedprikken? Bloed of plasma donor worden :)
    X Bonnie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bonnie dat moet je dus vooral niet doen als lymie bloeddonor worden (overdacht van de bacterie middels bloed)! Gekke gokker

    BeantwoordenVerwijderen