vrijdag 3 april 2015

Licht en donker

Weer eens een blogje! Wat geweldig dat iedereen nog mee leest!

Eindelijk is de zon gaan schijnen en kan ik zeggen dat het goed met me gaat! In oktober was ik opeens heel ziek geworden en dit heeft geduurd tot ongeveer midden januari. Toen heb ik de oorzaak gevonden van mijn ernstige ziek zijn. Ik kan deze periode beschrijven als gruwelijk, eng, veel pijn, weinig slaap. Nachtenlang heb ik gekeken naar de donkere lucht en naar vliegtuigen die over vlogen. Niet kunnen slapen van de pijn en van de gedachten dat het nooit op zou houden. Wat een tijd! Ik heb toen voor prednison gekozen, ik hield het gewoon niet meer vol! Maar toen ik ermee stopte, kwamen alle klachten terug. Ik was echt bang!

~You know I was broke down, I had hit the ground
I was crying out, I couldn't make no sound~

Eind januari is alles beter geworden. Ik ging op mijn voeding letten, weer meer bewegen en beter slapen. Natuurlijk met behulp van de nodige (detox)medicatie kroop ik langzaam uit het dal. Ik besloot bioresonantie te gaan doen om te kijken wat er nog allemaal uit kwam en wilde deze vorm van behandeling ook een kans geven. Het is me goed bevallen, de begeleiding is goed en het lijkt zeker wel of het me helpt. Daar later meer over. Behandelingen hebben nu eenmaal tijd nodig en ik wil er niet te snel over oordelen. En ik heb in die 10 jaar best veel behandelingen gedaan, sommige heb ik afgemaakt, andere weer niet, maar ik kan er wel een blog over schrijven. Dat zal ik hieronder ook doen.

De behandelingen van Lyme en alles wat erbij komt kijken is erg complex. Het is dus niet zo dat mijn behandeling(en) ook resultaat bij jou zullen geven. Het heeft heel veel tijd nodig. Ik ben nu zo´n tien jaar bezig, maar nu doorzie ik ook dat het donkere tijden en betere tijden zijn. Helemaal 100%, zoals ik ooit was, zou ik nooit worden, maar dat hoeft niet meer. Ik ben zo gegroeid en ik zie nu wat belangrijk is in het leven en wat niet. Voor mij is het leven yin en yang. Licht en donker. En zo zal het leven met Chronische Lyme er voor altijd uitzien.

Ook bij de ziekte van Lyme (chronisch) is dit het geval. Mijn mening is dat de Lyme in je systeem zal blijven en de juiste trigger nodig heeft om weer actief te worden en je snel (weer) ziek te maken. Die triggers zitten, naar mijn mening, in voeding (caffeine, suiker, E-stoffen, geen pure voeding), chemische middelen, allergieën, metalen, te weinig beweging, teveel stress en meestal in het een combinatie die ervoor zorgt dat alles weer actief wordt. Naar mijn mening zijn er veel dingen die je zelf kunt doen om de klachten te beperken. Ik weet het, soms helpt helemaal niks! Maar doe wat je zelf kunt doen en hou dit een paar weken/maanden vol.
- geen suiker
- geen gluten
- geen caffeine
- alleen maar water drinken
- geen E-nummers
- geen melkproducnten
- geen zoetstoffen
- geen alcohol of roken
- strak dieet met pure voeding
- beweging (als het gaat!)
- detox voetjesbadjes (minderen als je teveel ontgift!)
- geen make up
- geen oorbellen, armbandjes, horloges
- let ook op straling van wifi, schakel alles s´nachts uit en
- laat je testen op parasieten, Lyme, co-infecties, vitaminetekorten, darmen, lever- en nierfunctie, allergieën, bezinking, groot bloedbeeld, bijnieruitputting. Er zijn natuurlijk nog veel specifiekere dingen waarop je je kunt laten testen, maar ik heb uit deze dingen veel kunnen halen.
- rust (bewaak je grenzen!)
- als je heel ziek bent, pas je slaapschema aan. Gaat het beter, probeer dan regelmaat te creëren. Op tijd naar bed en op tijd op is heel belangrijk! Niet te laat naar bed!
- raak geen chemische middelen aan, zoals poetsmiddelen, make-up, nagellak, dat soort dingen.

Behandelingen die ik heb gehad
2007: elektro accupunctuur met supplementen en druppels (alternatief)
2008: elektro accupunctuur met druppels (alternatief)
2009: prednison, huidbehandelingen, lichttherapie (regulier met opname)
2010: lichttherapie, elektro accupunctuur, Schussler zouten (alternatief)
2011: Schussler zouten (alternatief)
2012 (Chronische Lyme ontdekt): 40 weken Nystatine, Minocycline, Azitromycine, Nattokinazine, Arteminisine, Ambrotose, Ozon, Schussler zouten (regulier en alternatief)
2013: Darm-, lever, niermedicatie, Schussler zouten (regulier en alternatief)
2014: Detoxmedicatie, Prednison, Schussler zouten, Kaardenbol (regulier en alternatief)
2015: Bioresonantie met supplementen en detoxmedicatie (regulier en alternatief)

Ik ben nu 10 jaar verder. In 2005 werd ik in Oostenrijk gebeten door een besmette teek. Mijn leven is daardoor helemaal veranderd. Al mijn plannen heb ik moet doorstrepen en ik heb sommige periodes moeten overleven. De behandelingen zoals hierboven beschreven zouden uiteindelijk een goed pakketje zijn geweest om klachten onder controle te krijgen. Nu hoop ik dat natuurlijk zo te houden, maar je weet het niet hoe het gaat lopen. Lyme is gemeen en soms oncontroleerbaar. Het kan er zo weer in sluipen, maar ik heb wel vertrouwen dat het nu enigszins onder controle blijft. 

Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte!
Geef niet op!

~Now I am invincible
No, I ain't a scared little girl no more
Yeah, I am invincible
What was I running for~

4 opmerkingen:

 1. Wat goed dat mengsel van regulier/alternatief, hoop dat dat bij mij ook de 'way to go' gaat worden. Geniet van de zon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat dit zo heeft geholpen! Ik ben sinds een week suiker-, gluten- en lactosevrij gaan eten en vind het heel lastig nog, omdat ik zo mijn eetgewoontes moet aanpassen. En ik snak gewoon naar suiker ;) Maar jouw verhaal helpt goed om even door te zetten, dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wijze, beter en beter wordende vriendin Shannon. Ik ben trots op je. xxx Vera <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Shannon, ik ben redacteur bij Endemol en ik kwam toevallig op jou blog omdat ik aan een programma werk waarin wij mensen met een mooi verhaal zoeken. Jouw verhaal sprak me erg aan. Ik zie helaas nergens je contactgegevens staan maar misschien kun je contact met mij opnemen. Mijn nummer van Endemol is 020-8931639
  Gr, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen