zondag 2 december 2012

En we gaan weer door!

Heey allemaal,

we zijn weer een maandje verder, dus weer tijd voor een update. Na zes weken gestopt te zijn, moest ik er maandag toch echt weer aan geloven: de volgende 12 weken. Dat is wat ik dacht tenminste, maar ik kwam er met tellen van de medicatie achter dat de arts me voor 15 weken heeft voorgeschreven. Dat was wel even een domper. Ik ben heel benieuwd wat de arts daarna gaat doen. Het lijkt me namelijk niet dat ik dan nog een keer moet verder gaan met de zware medicatie, aangezien ik de vorige keer super ziek werd na de 2e keer 12 weken. Eigenlijk hoop ik dat dan alle rotzooi medicatie (de medicatie die de infectie doodt) niet hoeft en dat ik medicijnen krijg om me weer verder te laten herstellen en aan te sterken, maar die kans is ook wel vrij klein eigenlijk, omdat ik denk dat de bacterie nog niet (helemaal) weg is over 15 weken. Mijn gevoel geeft ook aan dat het langzaam zal gaan en dat ik niet te vroeg moet stoppen met de zware medicatie. Volgens mij krijg ik de volgende fase een ander middel, waarvan de arts ook even snel opmerkte dat je daar goed ziek van kunt worden.

Toen ik maandag de eerste pillen nam, ik twijfelde eerst of ik ze wel nog wilde nemen, voelde ik me eigenlijk al vrij snel beroerd. Ik dacht: och nee, nu krijgen we die hele reeks klachten weer, en inderdaad... Maar ik ben echt zo positief geworden de afgelopen weken. Ik word gewoon beter en die positieve instelling doet veel, merk ik. Ook hou ik me vrij goed aan mijn dieet. Het dieet blijft een moeilijk puntje, omdat ik gewoon veel van eten hou, maar eigenlijk gaat dat ook best wel goed. Ik ben tevreden op dat punt. Ik slaap veel, dat is ook goed. Zo krijgt mijn lichaam de rust om alles rustig te verwerken. Ik moet nu niet teveel van mijn lichaam vragen en dat doe ik nu ook even niet. Mijn lichaam moet weer wennen aan de medicijnen en de bijwerkingen. Als ik daar weer aan gewend ben, kan ik weer wat dingetjes ondernemen. Wat ik wel weer merk, is dat je lichaam op een soort van vechtstand zit. Er wordt ook zo gevochten in het lichaam, dat voel ik wel! Je wordt er duizelig van. Deze week kon ik niet eens in de rij staan bij de supermarkt, was wel vervelend, want ik had honger :) Gelukkig heb ik zulke lieve vrienden die telkens vanalles voor me doen, zodat ik kan rusten.

Alles wordt nu gewoon aangepakt en ik weet gewoon zeker dat ik over 2 jaar helemaal vrij en gezond ben en alles kan doen wat ik wil. Ik kan niet wachten! Niet meer rekening hoeven houden met hoe je je die dag zal voelen, niet meer overal opeens ziek kunnen worden, lekker mijn ding doen zonder ziek te hoeven zijn. That is my dream :)

Tot in het nieuwe jaar! Het zal een zwaar jaar worden, want een jaar lang zal ik medicatie moeten slikken. Maar ik ga door, ik ga door, totdat ik beter ben :)

Liefs,
Shannon


Best leuk, knutselen met de medicatie :) Ik wil eigenlijk nog veel meer maken, want ik heb ook nog andere kleuren pillen haha.

~Dat wat je hoopt
Je zal er veel voor moeten geven
Dat je voor altijd op moet staan
De moed nooit verloren laten gaan~

1 opmerking:

  1. Veel succes hoor!

    Niet altijd is gebleken dat keer op keer weer aan de antibiotica gaan succesvol was, maar dat moet je zelf maar uitvogelen, want dat is per persoon verschillend.

    Groetjes en hoop op beterschap voor je!

    BeantwoordenVerwijderen