vrijdag 4 januari 2013

2013 wordt het jaar van medicatie nemen

Hallo allemaal,

het is 2013. Voor mij zal het een jaar worden waarin ik elke dag medicatie zal moeten slikken. Over ongeveer 6 weken krijg ik als het goed is andere medicatie en eerlijk gezegd ben ik ook heel blij als ik mag stoppen met deze soort antibiotica. Soms put het me ontzettend uit. Toch heb ik niet echt veel te klagen de laatste tijd, ik voel me niet heel slecht. Ik merk soms wel dat de medicatie mij ziek maakt, maar ik heb ook dagen erbij dan vergeet ik gewoon dat ik ziek ben en in de behandeling zit. De afgelopen weken zijn me op zich dus ook wel meegevallen, maar ik er zeker dagen bij dat ik me echt ziek voel, niks wil of kan doen. En zelfs dan ga ik nog vanalles doen. Dat is wel een les voor 2013, meer rust nemen, rustiger aandoen.

Vaak vergeet ik wat mijn ziekte eigenlijk inhoudt. Vaak vergeet ik dat ik ziek ben. Vaak wil ik vergeten dat ik ziek ben. En de realiteit komt altijd weer terug. Als ik teveel doe, moet ik het later ontgelden. De documentaire Under Our Skin heb ik ondertussen al 4 keer gezien en dan word ik echt weer even wakker. O ja, het is helemaal geen klein iets, het is een ernstige ziekte. Zoals mijn arts ook weer elke afspraak zegt. Soms heb ik het gevoel dat ik het onderschat allemaal of het niet wil zien. Maar ergens wil ik ook niet meer negatief zijn, maar ik wil positief zijn. Dat gaat me lukken ook. Ik kan Under Our Skin aan iedereen aanraden om eens te kijken. Het laat eigenlijk alles zien wat je moet weten over mijn ziekte, waarom het moeilijk te behandelen is, waarom het zo duur is enzovoort.

Er is één ding dat niet zo goed gaat en dat is dat stomme dieet! Ik was me er zo goed aan het houden. Ik viel wel meteen veel af, wat ook eigenlijk niet zomaar mag, maar ik at op vaste tijden, ik at goeie maaltijden en het ging echt goed. Totdat kerst kwam en ik weer anders begon te eten. Sterker nog: ik eet dingen die ik helemaal niet mag hebben! Dit kan echt niet meer. Ik hou heel erg van eten, en eten is altijd een goeie manier voor mij geweest om te ontspannen. Nu ik me weer aan mijn dieet moet houden, valt dat een beetje weg. Daar baal ik wel van. Mijn dieet is zo eenzijdig, dat ik na een week al geen zin meer heb om het voedsel te eten. Daarom verval ik ook zo vaak terug in het oude patroon en ga ik dingen eten die ik niet mag eten. Toch moet ik mezelf echt gaan herstellen. Ik wil beter worden, dus ik moet wel!

In december gaf ik een interview over mijn ziekte en discrimnatie. Dat kun je hier lezen:
http://clarissaliesdek.wordpress.com/2012/12/21/ik-geef-nooit-op/

Het wordt weer volhouden en doorzetten de komende weken, maar gaat goed komen. Positief blijven doet heel veel. Goed eten en goed slapen ook. Pfff, ik moet weer aan veel dingen gaan werken, maar het gaat goed. Ik word zeker beter :)

~So don't worry darling
This too shall pass
Nobody said it was gonna be easy
My heart still beats, it will not stop~

2 opmerkingen:

  1. Mooi geschreven weer en zoooo herkenbaaar. heb ook veel moeite met het dieet. En indd altijd meer willen doen dan je kan. Rot lyme!

    Veeeeeeel sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi geschreven lief. 2013 wordt ook het jaar van beter worden!

    BeantwoordenVerwijderen