dinsdag 28 oktober 2014

Terug bij af

Ik lig weer in bed. De dagen waarin ik me beter voelde zijn weer voorbij. Ik lig weer ziek in bed en voel me Lyme. Dat betekent je doodmoe voelen, grieperig, verkouden, wat koorts, eczeem en hoofdpijn. Gedachten razen door mijn hoofd. Ben ik weer terug bij af :( ?

Ik wilde net weer een beetje mijn leven oppakken. Misschien wat vrijwilligerswerk of weer wat gaan zingen en optreden. Dat is nu weer van de baan. Cancel alles wat gepland stond!

En laat ik eerlijk zijn: het ging best lekker met me. Ook al was ik af en toe moe, ik heb deze zomer echt wat fijne dingen kunnen doen. Na heel lang uitstellen ben ik maar weer eens naar de arts gegaan. Het werd ook weer tijd voor onderzoeken en eigenlijk ging met de dag ook mijn gezondheid weer wat achteruit. Alles werd ik weer wat zwaarder, het lukte me weer minder om dingen te doen en te ondernemen. De allergie werd weer geprikt en daar kwam de ziekmakende score uit van 1000! Deze is bij normale mensen onder de 100. Een score van 1000 is belachelijk hoog en dus echt een allergie is constant ziekmakend is. Ik deed het naar omstandigheden dus eigenlijk nog goed, over hoe ik me voelde dan. Toch moest er uitgezocht worden waar dat toch vandaan kwam. Het antwoord zit hem onder andere nog steeds in de vulling. De vulling heeft toch sporen achtergelaten en schijnbaar zitten die nog steeds in mijn systeem. Ik ben dus nog steeds vergiftigd met de stof. Het enige wat we eraan kunnen doen is met medicijnen ontgiften. Ik sta daar niet zo om te springen, want daar wordt je ook weer zieker van. Mja, je hebt eigenlijk geen keus, dus ik doe het maar.

Dat heb ik dus weer geweten... Al snel na het nemen van de eerste dosis werd ik zieker en zieker. Ik typ dit bericht in bed rond 11:30. Ik denk dat dit al genoeg zegt: ik voel me erg ziek. En nu moet ik dit 3 maanden gaan vol houden? Ik wil en kan het niet accepteren, weer terug te vallen. Ik weet het: het hoort erbij, maar ik kan nu niet al niet meer! Ik moet met die tabletten ophogen tot VIER tabletten. Ik heb er pas 2 en kan nu al niks meer.....

Dan komt weer de vraag: wat moet ik nu doen? Ik mag van de arts omlaag gaan met de dosering, dus 1 van 4, maar het kan dat ik dan net weer niet genoeg ontgift... Zucht.

Ik vergeet bijna helemaal te vertellen dat ik ook weer Lyme heb. Of anders gezegd: de Lyme is weer actief. Olé!

Altijd als ik een terugval krijg, denk en voel ik dat ik er nooit meer uit zou of kan komen. Zo voelt het echt als je ziek bent. En eigenlijk ben ik pas 2 weken geleden echt terug gevallen, dus dat is nog vrij kort. Maar ik heb er nu alweer genoeg van... Nu ga ik weer elke dag duimen dat het beter mag gaan.

~You woke up in a storm
Lashes of rain 
and thundering skies~

3 opmerkingen:

 1. Hey Shannon,

  Wat vervelend dat je weer zo erg ziek bent. Geef de hoop niet op. Je wordt beter. Ik zal voor je mee duimen dat het snel weer wat beter met je mag gaan. Take Care xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heeej meis hopelijk is alles in orde met je.... je fb account is opeens weg :/ niks voor jou toch ?? er wordt in elk geval erg veel aan je gedacht..keep fighting !! knuffs x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Shannon,
  Ik heb net je blog gelezen. En wat is het herkenbaar. Ik heb geen lyme, maar de klachten en pijnen komen erg overeen. Ik herken mezelf vooral in het stukje wat je hieronder schreef, over het opzetten van een "happy-face". Die heb ik ook! Weet niet of het iets positiefs is of juist negatief. Denk een beetje van beide. Het is vooral vervelend dat je er aan de buitenkant niet ziek uit ziet, maar dit van binnen wel zeker bent, waardoor veel mensen het niet begrijpen of begrip kunnen tonen.
  Ik heb zelf ook een blog geschreven over wat mij is overkomen, waardoor ik nu al 6 jaar ziek ben. http://myenergyandme.blogspot.nl/ dit is mijn blog voorals je het leuk vind om het te lezen. Voor mij is het fijn om te lezen dat ik niet alleen ben in deze situatie. Succes en sterkte.
  Lieve groet Maaike

  BeantwoordenVerwijderen