maandag 16 mei 2016

I Stand

De afgelopen maanden waren erg zwaar! En dat komt omdat ik, naast de ziekte van Lyme, door een vreselijke tijd heen moet. Ik had eind 2015 veel cortisterioden gebruikt en deze hebben helaas Lyme opwekkend gewerkt. Ik moest in december in 1 keer stoppen en daar lijd ik nog steeds ontzettend onder. Ze noemen dit Topical Steriod Withdrawal (TSW). Je lichaam is eigenlijk verslaafd geraakt aan het gebruik van hormonen. Ik gebruikte prednison en verschillende hormoonzalven Dermovate en Elocon. En niet hormoon, maar toch gevaarlijk: Elidel. Zo hield ik mijn leven leefbaar eind 2015. Maar er lag vreselijk leed op de loer. Toen ik eenmaal was gestopt, ging mijn lichaam een ware afkickperiode in. Dit betekende nachtenlang wakker, huid helemaal open met vreselijke pijn. Je lichaam is als ware helemaal overstuur en schreeuwt om de hormonen. Ik kan deze heftige periode als zeer angstaanjagend omschrijven, omdat je nauwelijks slaapt.
Het was een zeer pijnlijke tijd, vooral het begin. Januari t/m april waren het allerzwaarste. Toen ik ook nog een geliefde vriend erbij verloor, heb ik erg zware weken gehad. Zoals je op de foto's ziet, heb ik erg veel pijn gehad. In korte cyclussen van een paar dagen, ging het telkens opnieuw open, kwam er vocht uit en werden het wonden. Daarna werd het droog en vielen de vlokken huid op de grond. Dit proces kwam telkens opnieuw terug en ik begin er nu pas een beetje uit te komen. Dit proces kan maandenlang duren.


Wat me vooral is opgevallen aan deze moeilijke periode is dat je als mens mega sterk bent. Lichamelijk en psychisch kan ik ontzettend veel aan en ben ik erg trots op mezelf dat ik zo goed heb doorgezet. Ik heb vaak gedacht om toch weer stiekem te gaan smeren met hormonen, omdat de pijn zo heftig was, maar ik heb goed doorgezet. En ben door alle pijn gegaan. Het gaat inmiddels wel beter, maar ik ben er nog niet. Ik heb nog steeds last van Red Skin Syndrom (RSS). Dit komt bij TSW erg veel voor. Je krijgt dan opvlammingen (flares) en ik krijg deze vooral in mijn gezicht, nek en hals.

Voor de Lyme is dit uiteraard allemaal niet goed geweest en daarom word ik nu weer behandeld op de actieve Lyme en co-infecties. Omdat ik resistent ben voor antibiotica, doe ik nu een geheel natuurlijke behandeling met natuurlijke middelen zoals banderol en zilverwater. Dit in combinatie met veel supplementen en bioresonantie. Ik ga vooruit en daar ben ik erg dankbaar voor. Hopelijk ben ik er gauw uit en kan ik leuke dingen gaan doen. Dit mis ik ontzettend. Mijn leven staat nu alweer bijna 5 maanden stil. Begin het leven toch wel te missen.

~You never lose hold of me
You always trust and you see
I stand
I stand~

1 opmerking: