vrijdag 28 februari 2014

It's a rollercoaster

Ik ben dankbaar voor de dagen dat ik me beter heb gevoeld. Meteen ga je allemaal dingen ondernemen, plannen maken en over je grenzen heen. Dat laatste merk je altijd in de dagen dat je weer achteruit gaat. Ik maakte plannen voor maart, april, mei. Concerten, uitjes die ik nu helemaal niet meer aan kan. Pfff, en ik had me er zo erg op verheugd.

Ik ben weer in een rollercoaster beland. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Een beetje beter voelen, de volgende dag weer slecht. Stoppen met medicijnen, weer beginnen met medicijnen. Bloedprikken en weer wachten op uitslagen. Het is echt een achtbaan waar je inzit.... Dit plaatje laat perfect zien waar je aan toe bent met de ziekte van Lyme en alle andere ziektes die erbij komen kijken: Herpes, Pfeiffer en allergieën, waar ik dus ook zo'n last van heb.


En ik geef heel eerlijk toe. Ik was even klaar met mijn arts. Ze is echt een goeie arts, maar ik was er even klaar mee. Dat langzame gedoe de hele tijd! Test me gewoon op alles in plaats van elke week weer bloed af nemen. Ik snap dat de kosten weer hoog worden en zo, maar ik hou het soms bijna niet meer vol. Het is zo ontzettend moeilijk aan je arts uit te leggen dat het gewoon echt niet goed met je gaat en dat je nu echt geholpen moet worden. Maar ook pijnlijk duidelijk wordt dat zij ook alleen maar haar best doet en me echt niet 1,2,3 van mijn kwalen af kan helpen.

We zitten nu in ieder geval even helemaal geconcentreerd op die allergieën. De IgG test gaf aan dat de score 800 was, terwijl deze normaal onder de 100 moet zijn. Laten we daar nu eerst achter komen, was het plan. Dus 2 weken moest ik stoppen met alle medicatie. Dat was een hel! Twee weken later, deze week, heb ik op 1 dag twee keer moeten bloedprikken. Nooit meer! Er is een speekseltest ingeleverd wat betreft de vulling in mijn mond, en er is weer IgG geprikt én medicatie wordt nogmaals goed getest en er wordt gekeken of ik er tegen kan.

De uitslag van het bloed voor Lyme was negatief! Dat is op zich mooi nieuws, maar die uitslag gaat bij mij van positief naar negatief en weer terug. Dus wat heeft testen dan nog voor zin? Ik denk dat het ook de laatste keer is dat ik heb laten testen. In Nederland schrijven ze toch alleen maar korte anti-biotica kuren voor, waar ik toch niks aan heb. Daarbij wil ik geen anti-biotica meer. Het heeft namelijk bij mij heel veel kapot gemaakt. De uitslagen van Pfeiffer en Herpes waren wel positief. Maar we komen wel ergens, want de uitslagen van mijn immuunsysteem waren ook aan de betere kant. Nu die allergie nog!

Ondertussen heb ik voor mezelf wel een plan gemaakt. Ik hoop dat er uit de allergietesten iets komt. Dat moet haast wel, hoe komt die score anders zo hoog. Mochten we die allergie weg kunnen halen, dan zijn we al een heel eind! De rest van de klachten wil ik eigenlijk gaan aanpakken met bioresonantie. Ik merk dat ik veel beter reageer op alternatieve geneeswijzen dan op chemische middelen. Ik weet nog niet wanneer ik hieraan ga beginnen, maar wat ik wel weet is dat ik nog lang niet uitgedokterd ben de komende maanden, maar ik kan het echt wel steeds beter aan allemaal! Een terugval komt hoe dan ook altijd hard aan en dan heb ik dagen dat ik me heel verdrietig voel, maar er is hoop. We zitten op het goeie spoor, dat voel ik!
~The colours that I have created
Are suddenly flying away~

3 opmerkingen:

 1. Ik wens je veel sterkte toe! Ik ben er nu na vier jaar achter gekomen dat ik de ziekte van Lyme heb. Ik ben mijn hele jeugd kwijt aan deze vieze ziekte. Het is nu maar zoeken naar een arts die mij wil behandelen. En dan het liefst niet met een weekje antibiotica.

  Groetjes,
  Aria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Aria, mijn dochter is 12 en heeft gevoel dat ze de enige is die jong is en dit heeft. Kunnen we contact hebben?
   do-265@lvenl? gr Sandra

   Verwijderen
 2. je de rollercoaster he... op en af en op en af...
  konden ze je maar op alles ineens testen, dan was je idd van dat geprik af...
  maar als je denkt dat je dat geprik niet meer aankunt, denk dan aan hoe ik hem deed destijds. en jij bent sterker, jij kunt dat blijven volhouden.
  w

  BeantwoordenVerwijderen