maandag 31 maart 2014

Ik en mijn vriend Methylmethacrylaat

De titel oogt natuurlijk grappig, maar wat was het een jaar. In april had ik erge pijn aan mijn kies boven. Er leek een heel gat te zijn ontstaan (door 40 weken anti-biotica?). Er moest een wortelkanaalbehandeling gebeuren. Nou prima, als ik al eens van die pijn af was, dan vond ik het wel goed. Behandeling ging allemaal prima. Na een paar dagen kreeg ik opeens allemaal bulten. Ik ben naar de huisartsenpost gegaan en zij dachten een allergie op de anti-biotica, dus deze lieten we weg en ik kreeg anti-hystamine mee naar huis. De bulten gingen weg, alleen na een week begon er langzaam eczeem te ontstaan. Het begon op mijn handen en breidde zich steeds verder uit tot ik helemaal onder zat. Het was geen normale eczeem, maar diepe ontstekingen die heel erg pijn deden. Ik heb dagenlang ziek op bed gelegen. Allergie op zijn top, geen energie, doodmoe. Ik leek wel een verslaafde, zo slecht zag ik eruit en zo slecht voelde ik me ook. 


Toen ben ik bij een dermatoloog terecht gekomen. Pas toen het echt niet meer ging, ben ik pas gaan bellen voor hulp, omdat ik telkens dacht dat de eczeem wel minder zou worden. De dermatoloog gaf me medicijnen en zalven, maar ook daar leek ik telkens allergisch op de reageren. Een andere arts en ik hebben nog veel getest. Voeding: daar kwam al heel wat uit dat ik kon laten. De hond waar ik gruwelijk allergisch voor was. Maar het waren allemaal dingen waar ik van te voren totaal geen last van had en nu opeens wel? Hier klopte iets niet. Alles wat ik nu at of slikte van medicijnen, werd ik opeens allergisch voor.


Pas veel later, 2 maanden geleden, heb ik een bodyscan laten doen. Je krijgt een koptelefoon op en dan komen er allemaal dingen op het scherm te staan wat er in je lichaam gebeurt en zelfs waar je allergisch voor bent. Ook ziektes kan het meten. Lyme, herpes, pfeiffer die we eerder getest hadden, kwamen erin voor, maar ook een stof: Methylmethacrylaat. Deze stof had een ernstige allergie veroorzaakt. Deze stof is veel gebruikt bij mijn wortelkanaalbehandeling en zit ook nog de wortel van mijn kies. Toen ging ik de kalender eens checken en zag ik dat ik inderdaad dat de eczeem ontstaan was vrijwel direct na de wortelkanaal behandeling. De arts en ik hebben besloten de stof apart te gaan testen.

De uitslag: het moet onder <1,0 zijn en ik heb 4,0

EN JA HOOR! Het is zover, vandaag is de uitslag binnengekomen en het is duidelijk: ik ben ernstig allergisch voor methylmethacrylaat. Morgen gaat mijn kiesje eruit, daarbij trekken ze de wortel mee en dus ook de stof. Ik kan niet wachten! Nu kan mijn lichaam EINDELIJK herstellen en dan kunnen we kijken wat de Lyme nog verder doet. Maar omdat mijn immuunsysteem nu eindelijk kan herstellen, kan ik waarschijnlijk de Lyme zelf onderdrukken. Dat zou toch fantatisch zijn?!

Het is natuurlijk verdrietig dat je onnodig ziek moet zijn van zoiets. Veel mensen komen er niet eens achter wat er aan de hand is. Ik ben heel blij dat ik heb doorgezet en verder onderzoek heb laten doen. Wat er hierna gaat gebeuren, wat betreft de rest van de ziektes is nog even een raadsel. Ik moet nu eerst herstellen, opnieuw IgG laten testen over 3 weken en dan... zien we wel weer. Stap voor stap ga ik beter worden. Het heeft alleen wat tijd nodig (gehad).
Grappig plaatje over Lyme en het hebben van een dieet

~Undo my sad
Undo what hurts so bad
Undo my pain
Gonna get out, through the rain
At last I know what I should do~

3 opmerkingen:

 1. Hallo Shannon, zou je mij kunnen laten weten waar je deze bodyscan hebt laten doen? Ik heb al 4 maanden erg eczeem in mijn gezicht. Ik hoop dat het met jou nu steeds beter gaat.

  Groetjes Nicoline. mijn email is jipmami@ziggo.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry het moet jipmani@ziggo.nl zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Shannon, ik zou graag van je horen waar je het hebt laten testen. Ik vermoed het ziekenhuis. Zena_95@hotmail.com

  groet Danielle

  BeantwoordenVerwijderen